Nemačka kompanija “GPK” privodi kraju izgradnju pogona, nova radna mesta za Zrenjanince

Podeli:

Nemačka kompanija “GPK” privodi kraju izgradnju proizvodnih pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni “Jugoistok”. To je jedna od sedam inostranih i domaćih kompanija koje trenutno grade pogone u ovoj zoni i najavljuju otvaranje novih radnih mesta. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, tim povodom je obišao radove i razgovarao sa vlasnikom fabrike “GPK” Klausom Paulom

 
 
 

– Ovo je najbolji primer kako izgleda graditi u Zrenjaninu. Nemački investitor nije imao problema ni s lokalnom administracijom, niti s “papirologijom”, i zato radove na izgradnji pogona već privodi kraju. Ponosan sam na našu gradsku administraciju koja je jedna od najbržih u Srbiji – istakao je gradonačelnik Janjić. 
 
On je naglasio da su svi investitori, koji su odlučili da ulažu u Zrenjanin, zainteresovani da što pre izgrade pogone, podsećajući da u industrijskoj zoni “Jugoistok” trenutno sedam investitora gradi proizvodne hale.
– Do kraja ove godine biće i otvaranja novih pogona i zapošljavanja radnika, i to je ono što me posebno raduje – poručio je Janjić. 
 
 
 
 
Kompanija “GPK”, koja posluje u sklopu “EKH grupe” iz Berlina, u Zrenjaninu će proizvoditi točkove za kontejnere i kante za iznošenje smeća. Vrednost investicije, sa opremom, u prvoj fazi iznosi tri miliona evra, a u planu je da u početku bude zaposleno do 20 radnika. Vlasnik firme Klaus Paul kazao je danas da je u planu i širenje proizvodnje. 
– Početkom novembra prošle godine postavili smo kamen temeljac, a izgradnja objekta je skoro gotova. Cela Evropa i ceo svet su imali problema sa pandemijom koronavirusa, ali naš posao se, uprkos tome, odvija po planu. Zahvalio bih se gradonačelniku na podršci i na tome što je omogućio dolazak nas, stranih investitora. Veoma sam zahvalan i firmi “SM inženjering” koja je zadužena za građevinske radove. Zrenjanin je posebno zahvalan za ulaganje i voleo bih da ovde dođu i drugi investitori, a ja ću pomoći u tome koliko je u mojoj moći – kazao je Paul. 
 
On je najavio da će verovatno u septembru u proizvodne pogone biti instalirane prve mašine, a da će proizvodnja startovati do kraja godine. 
 
 
 
 
Direktor pogona “GPK” u Zrenjaninu Zoran Šipka dodao je da je u planu da se radi u sve tri smene, kao i da je sva proizvodnja namenjena izvozu. 
 
Zajedno sa gradonačelnikom, pogone “GPK” obišli su i njegov zamenik Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin, kao i načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić. 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga