Nega kože tokom proleća

Podeli:

Proleće je godišnje doba kada je Vašoj koži potrebna posebna nega. Telo se trudi da se prilagodi raznim vremenskim uslovima, a kao što znamo, proleće nije uvek samo sunčano. Ponekad pada kiša, a neki dani su stvarno vetroviti. Da bi Vaša koža bila sasvim zdrava i lepa preporučujemo da je pripremite za proleće.

Koža

Lagane bluzice i suknjice sada već pokazuju više. A da li želite da imate savršen ten i gipku kožu? Da! Krenite na jedno zamišljeno putovanje nege kože i tela i pokažite koliko dajete na sebe! Osnovana nega kože se započinje sa svakidašnjim čišćenjem. Prvi korak je naravno tuširanje. Samo da napomenemo, tuširanje je bolja opcija od kupanja, jer se na ovaj način vaše telo stvarno čisti. U protivnom, Vi ćete da ležite u prljavoj vodi koja nije stopostotno higijenična. Nabavite gel za tuširanje ili sapun koji ne isušuje kožu, odnosno sadrži glicerin ili je blage formule. Nakon toga možete da nanesete piling. Pilinzi odstranjuju izumrle ćelije nakon čega ćete imati lepši ten. Na kraju Vam savetujemo da svakako koristite mleko za telo ili losione.

nega kože

Za one žene koje žele da imaju braon boju, neka izaberu losione za kožu koji sadrže malu količinu sredstva za samopotamnjivanje. Ove kreme ćete pronaći u svakoj parfimeriji. Razlika će biti očigledna, a štetne solarijume možete da izbegavate. Ukoliko ste sve navedene postupke obavili, može da počne nega lica. Lice je veoma osetljiv predeo tela koje zaslužuje najbolje preparate. Pokušajte da nabavite ona kozmetička sredstva kojasu bezbedna i neće izazvati alergijske reakcije. Posle pilinga nanesite kremu za dan.

Ukoliko imate vrlo suvu kožu moraćete da koristite i kreme tokom noći. Ove kreme su specijalizovane i sadrže u sebi čestice koje će da poboljšaju strukturu kože lica. Dekorativna kozmetika igra važnu ulogu u procesu nege. Takođe je bitno da i ovi preparati budu veoma kvalitetni. Važna napomena; ženama koje žele da se ističu preporučujemo da svaki dan koriste vrlo malu količinu šminke koje će da ističe njihovu lepotu, a potom neće biti napadna pojava na ulici.

nega kože 2

Ruke i noge su izložene raznim naporima i vremenskim uslovima. Hemikalije kojima žene čiste, peru i sređuju dom su vrlo agresivne. Naš savet je sledeći: uvek nosite sa sobom vlažne maramice ili gel za čišćenje ruku i kad zatreba, Vi dezinfikujte ih, a nakon toga može da sledi i krema. Svaki dan mažite noge sa hidratantnim kremama za pete koji će ih pretvoriti u mekane i glatke površine. Nadamo se da smo Vam pomogli da se sredite i osećate bolje i ovog proleća.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga