„Ne terajte nas da UVEDEMO policijski čas“

Podeli:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je jutros videla veliki broj starijih građana na ulicama, što je krajnje „poražavajuće“ nakon apela predsednika Srbije.“Nemojte da nas terate da uvedemo policijski čas“.

Nakon uvođenja vanrednog stanja i apela predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Brnabić je istakla da je primetila da građani ne poštuju preporuke koje je Vlada Srbije sinoć usvojila.

„Molim vas da ovo sve shvatitet krajnje ozbiljno. Jutors sam videla veliki broj straijih građana na ulicama u pekarama, prodavnicama što je zaista poražavajuće“, izjavila je Branić za tv Prvu uz upozorenje da ako se tako nastavi primeni će se još drastičnije mere uvođenjem policiskog časa.

 

„Molim vas na samodisciplinu, posebno starije sugrađane, nemojte da izlazite napolje. Nemojte nas terati da uvodimo policijski čas i da vojsku i policiju izvodimo na ulice i u potpunosti zabranimo slobodu kretanja. To je najdrastičnija moguća mera i ni ja ni predsednik ne bismo želeli da je implementiramo“, naglasila je premijerka.

Brnabić je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mere, a to je i dodatno angažovanje MUP i Vojske Srbije.

Ona je ponovo uputila apel starijim građanima da ovo situaciju shavte ozbiljno.

„Molim vas da svi preko 65 godina shvate najozbiljnije i zbog vas i zdravstvenog sistema. Moramo da se trudimo da kontrolišemo situaciju, kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum, odnosno na onaj broj koji naš zdravstveni sistem može da primi i obradi“, rekla je Brbabić.

Ona je zamolila sve građana na solidarnost i pomoć starijima kako bi dobili sve što je potrebno.

„Ako treba svi ćemo se angažovati i lično odneti kese i pozvati za sve što je potrebno“, izjavila je Brnabić.

Premijerka je rekla i da je do sada u Srbiji registrovano 55 slučajeva novog korona virusa.Od njih je 28 osoba na kućnom lečenju, koji su stabilno. Od pacijenata koji se leče u medicinskim ustanovama, dve osobe su na respiratorima i u teškom stanju.

„Trenutno imamo situaciju pod kontrolom, što ne znači da će tako ostati. Uobičajeno je da se oko 15 dana od pojave virusa drastično kreće da raste broj i očekuje se najjači udarac na zdravstveni sitem“, rekla je Brnabić.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga