Nastavlja se gasifikacija naseljenih mesta na teritoriji grada – počeli radovi u Orlovatu

Podeli:

Nastavlja se gasifikacija naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina i nakon radova u Čenti, građevinska mehanizacija preselila se u Orlovat, još jedno od devet naselja planiranih za uvođenje gasne mreže. 

Gasifikacija Orlovata deo je kapitalne investicije za Grad Zrenjanin koja podrazumeva ulaganje više od 14 miliona evra u gasnu infrastrukturu posle 30 godina, uz izgradnju više od 300 kilometara nove gasne mreže. Taj veliki investicioni poduhvat realizuje se na osnovu trojnog ugovora koji su novembra prošle godine potpisali Grad Zrenjanin, Javno preduzeće “Srbijagas” i firma “Bobar Beška” iz Novog Sada, koja je strateški partner. Završetkom realizacije projekta, celokupna teritorija Grada Zrenjanina, uključujući sve gradske ulice i sva naseljena mesta, biće pokrivena gasnom mrežom. 

Gasifikacijom su obuhvaćeni Belo Blato, Knićanin, Taraš, Čenta, Orlovat, Tomaševac, Perlez, Jankov Most i Farkaždin i sva ta sela su dobila ili će dobiti gasnu mrežu. Takođe, investicijom su obuhvaćeni i pojedini rubni delovi Zrenjanina koji nemaju gasnu mrežu, a posebno će biti rešeno snabdevanje ovim energentom industrijske zone “Jugoistok”, zbog iskazanih značajnih potreba sve većeg broja investitora u toj zoni.  

Podsećamo, prilikom potpisivanja ugovora u Novom Sadu, gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je izuzetan značaj te investicije za Grad Zrenjanin.
“Praktično, cela teritorija Grada biće gasifikovana, a koliko to znači ne mora se dodatno pojašnjavati, pored toga nove investicije “Srbijagasa” biće i u našoj industrijskoj zoni, znači opremanje zone neće pasti na teret Grada Zrenjanina, već će to javno preduzeće svoj deo posla odraditi o svom trošku i mislim da je to takođe veliki benefit. Naša gasna mreža nije novijeg datuma i potrebne su znatne investicije za održavanje i u samom gradu, a mislim da će to “Srbijagas” najbolje odraditi”, naveo je tada gradonačelnik.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga