Nastavak očitavanja vodomera u tri naseljena mesta

Podeli:

U utorak 12. jula nastavlja se prvo redovno očitavanje vodomera u tri naseljena mesta: Melencima, Orlovatu i Tomaševcu, dok je u Zrenjaninu i ostalim naseljenim mestima gde vodovodnu mrežu održava JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin isto uspešno završeno. Očitavanje će se vršiti svakog radnog dana od 8 do 14 časova.


Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri se fizičkim licima očitavaju dva puta godišnje, odnosno jednom u šest meseci, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja vodomeri očitavaju svakog meseca.
U utorak 12. jula nastavlja se prvo redovno očitavanje vodomera u tri naseljena mesta: Melencima, Orlovatu i Tomaševcu, dok je u Zrenjaninu i ostalim naseljenim mestima gde vodovodnu mrežu održava JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin isto uspešno završeno.


Svi korisnici kojima tokom jula budu očitani vodomeri biće na računima za isti mesec zaduženi na osnovu očitanog stanja, dok će ostali korisnici biti zaduženi akontativno, odnosno na osnovu prosečne potrošnje u proteklom vremenskom periodu, ili na osnovu javljenog stanja. Obaveštenje o načinu zaduženja (očitano stanje, javljeno stanje ili akontativno) nalazi se na računu za usluge preduzeća.
Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.


Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.
Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera..
Svi korisnici koji u navedenom terminu ne budu kod kuće mogu obaveštenje o stanju vodomera da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.
Korisnici, koji to žele, mogu svakog meseca tokom cele godine prijaviti stanje svojih vodomera, u periodu od 20. do 25. u mesecu, na jedan od tri načina:
– telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344
– SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)
– slanjem mejla:na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)


Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede: ime i prezime, adresu i mesto stanovanja, kao i stanje vodomera.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga