Napreduje izgradnja drugog „Lidl“ objekta u Zrenjaninu (FOTO)

Podeli:

– Samo Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Pančevo u ovom trenutku imaju više od jednog maloprodajnog objekta u lancu “Lidla” u Srbiji, a uskoro će im se pridružiti i Zrenjanin. Kada takva nemačka kompanija proceni da treba da širi mrežu u nekoj sredini, onda je to pouzdan znak da je taj grad dobro mesto za investiranje i poslovanje, i da ima razvojnu perspektivu. Zrenjanin, dakle, ulazi među svega pet gradova u Srbiji u kojima “Lidl” gradi svoj drugi objekat, a svakako je u samom vrhu u našoj zemlji kada su u pitanju povoljni ekonomski parametri u poslednjih nekoliko godina – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić nakon današnjeg obilaska gradilišta na Bagljašu, gde je u toku izgradnja druge prodavnice nemačkog lanca “Lidl” u našem gradu. Istakao je i dobru saradnju između predstavnika kompanije i Grada Zrenjanina, kao i svih gradskih stručnih službi, u svakom segmentu realizacije ove investicije.

– To nije samo nova investicija, već su to i nova radna mesta, jer, dosta Zrenjaninaca već radi na ovom gradilištu, a kada objekat bude završen biće otvoreno četrdesetak novih radnih mesta. Mislim da je to najbolji pokazatelj u kom pravcu ide naš grad, kako nas ljudi sa strane vide i koliki je potencijal našeg grada. Setite se kako je izgledao “Bagljaš” i ovaj deo grada pre oko sedam godina, a kako sada izgleda, sa izgrađenim “Aviv Parkom” koji je tri puta proširivan i koji ima u planu još jedno proširenje, a evo, sada i “Lidlom” sa druge strane, koji će i funkcionalno povezati u jednu celinu stambeni i poslovni deo “Bagljaša”. Sve to dodatno potvrđuje da Zrenjanin jeste grad sa perspektivom – naglasio je gradonačelnik.   

Janjić je na gradilištu, zajedno sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, pomoćnicima Simom Salapurom, Draganom Ćapinom i Duškom Radišićem i načelnikom Odeljenja za privredu Gradske uprave Goranom Kravarušićem, s predstavnicima kompanije “Lidl” i izvođačima radova razgovarao o dinamici radova, terminima završetka gradnje i značaju otvaranja objekta u ovom delu grada. 

Predstavnik “Lidla” i koordinator na izgradnji objekta, Ivan Đokić, rekao je da se gradnja druge prodavnice u gradu odvija planiranim tempom i da je Zrenjanin jedan od malobrojnih gradova koji dobija drugi objekat trgovinskog lanca.
– Objekat je sličan onom koji je već izgrađen na drugom kraju Zrenjanina, površine oko 2.500 kvadrata, sa 1.400 kvadrata prodajnog prostora i oko 120 parking mesta, radujemo se što ćemo dobiti drugi objekat u vašem gradu – rekao je, navodeći da je neki “Lidlov” standard za ovakve objekte četrdesetak radnika, te će toliko u njemu biti zaposleno. 

Izvođač radova je preduzeće “Best izgradnja” iz Novog Sada, a šef gradilišta Dragan Zekić objašnjava da se trenutno izvode grubi građevinski radovi na objektu – zidanje zidova, pokrivanje krova i drugo.
– Radovi teku po ustaljenom toku i dogovorenoj dinamici. Reč je o objektu od 2.500 kvadrata, a završetak bi trebalo da bude krajem avgusta. Moguće je malo odstupanje zbog epidemije koronavirusa, jer je tokom vanrednog stanja radno vreme bilo iz poznatih razloga skraćeno. Objekat je tipski i skoro isti kao prvi izgrađen u Zrenjaninu. Postoji mala razlika u organizaciji pratećeg i skladišnog prostora koju kupci, praktično, neće ni primetiti – rekao je on. 


Podsećamo, Zrenjanin je prvi grad u Srbiji s kojim je “Lidl” potpisao ugovor o kupovini građevinskog zemljišta i među prvima u kojima je završena izgradnja prvog objekta, otvorenog 11. oktobra 2018. godine sa još 15 prodavnica širom Srbije. Otvaranjem i druge prodavnice, Zrenjanin će takođe ući među malobrojne gradove u Srbiji u kojima nemački trgovinski lanac ima više od jednog objekta, a trenutno u našoj zemlji “Lidl” posluje kroz 30 maloprodajnih objekata.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga