Nakon 70 godina Republička institucija van glavnih gradova Srbije i APV ima predstavništvo samo u Zrenjaninu

Podeli:

Kompenzacioni fond Republike Srbije otvoriće kancelariju i u Zrenjaninu, rečeno je na sednici gradskog veća kada je i usvojen predlog zaključka o davanju u zakup poslovnog prostora u zrenjaninskom „Vodotornju“ u centru grada.

1974556_10152266667024346_568597593_n

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić ocenio je da je otvaranje ove kancelarije od izuzetnog značaja za grad, pre svega za ovdašnje poljoprivrednike i istakao zadovoljstvo što će jedna republička institucija, pored Beograda i Novog Sada delovati i Zrenjaninu.

Direktor fonda Saša Ždrnja rekao je da je ideja o otvaranju kancelarije u Zrenjaninu postojala još ranije i pojasnio da uloga Kompenzacionog fonda u sistemu javnih skladišta jeste da garantuje kvalitet i kvantitet uskladištene robe.

Kako je rekao, javna skladišta pružaju poljoprivrednicima veću sigurnost, a Kompenzacioni fond im garantuje za eventualnu nastalu štetu i omogućava da svoje proizvode prodaju u vreme kada im cena na tržištu skoči, a ne odmah posle žetve.

-Ovo je jedina kancelarija Kompenzacionog fonda van administartivnih sedišta, Beograda i Novog Sada, a u saradnji sa gradskom upravom, njeno otvaranje će  doprineti i  razvoju sistema javnih skladišta u okolini Zrenjanina i u Banatu – rekao je Ždrnja.

Očekuje se početak rada kancelarije za nekoliko nedelja i tada će, kako je najavljeno, poljoprivrednici moći da dobiju sve potrebne informacije.

To od velikog značaja za razvoj poljoprivrede u Banatu.  Ovo je prvi slučaj u poslednjih 70 godina da jedna Republička institucija van glavnih gradova Srbije i APV ima predstavništvo samo u Gradu Zrenjaninu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga