Najveći vetropark na evropskom kontinentu treba da se izgradi u Vojvodini!

Podeli:

Kompanija „Fintel Energija A.D.“ u Vojvodini će početi izgradnju najveće vetroelektrane u Evropi „Maestrale Ring“.

Odbor direktora kompanije, navodi se u saopštenju, doneo je odluku o pokretanju projekata izgradnje novih vetroparkova, među kojima je i projekat razvoja „najvećeg vetroparka na evropskom kontinentu„.

Generalni direktor kompanije Fintel Energija, Ticijano Đovaneti (Tiziano Giovannetti) najavio je da će ovim projektima Srbija biti među najbržim zemljama koje će se uključiti u energetsku tranziciju sa fosilnih goriva do čiste energije. 

Kompanija Fintel Energija A. D. je osnovala nove SPV-ijeve za razvoj novih projekata izgradnje vetroelektrana Lipar d.o.o. (10 MW), Lipar 2 d.o.o (10 MW) i Maestrale Ring d.o.o. (572 MW).

Projekat ‘Maestrale Ring’ će biti najveća vetroelektrana koja se gradi na kopnu na celom evropskom kontinentu„, rekao je Đovaneti.

Nije navedeno kada bi ovaj vetropark trebalo da počne da se gradi i kada će biti završen.

On je naglasio da će novi projekti biti u 100 odsto u vlasništvu kompanije Fintel Energija, kao i da će se nalaziti u regionu Vojvodine.  

„Korakom koji smo danas napravili, kompanija će uspeti da poveća ukupnu instalisanu snagu vetroelektrana koje razvija sa 352 MW na 944 MW, čime bi se Fintel Energija pozicionirala u sam vrh evropskih kompanija za razvoj projekata izgradnje vetroelektrana“, naveo je Đovaneti

Izvor:Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga