Najteži dan u Srbiji od početka pandemije

Podeli:

U Vladi Srbije počelo je vanredno obraćanje premijerke Ane Brnabić povodom epidomiološke situacije u zemlji.  Ona je saopštila da je u poslednja 24 časa preminulo čak 18 osoba, a da je 386 novozaraženih!

130 osoba se nalazi na respiratorima.

„Danas je najgori dan od početka borbe sa koronavirusom, zbog čega sam lično želela da se obratim građanima. U protekla 24 časa 18 osoba je preminulo, 130 se nalazi na respiratorima i od 8.646 testiranih imamo 386 novozaraženih osoba. Daleko je najrkitičnije u Beogradu, nakon toga Šabac, Kragujevac i Novi Pazar“, rekla je premijerka.

Ona je istakla da je pogoršanje epidemiološke situacije vidljivo u celom regionu

„Hrvatska ima 116 novozaraženih, BiH 310, ali bez obzira na to, mi svi zajedno moramo da se uključimo u borbu“, poručila je ona.

„U nekim drugim stvarima s epribližavamo najgorim parametrima koje smo imali u aprilu“ kže premjeerka objašnjavajući da je najviše osoba bilo na respiratoru 12. aprila – 146, a 16. aprila bilo je najviše zaraženih – 445.

„Nećemo prezati od restriktivnih mera da bi sačuvali zdravlje ljudi. Moje mišljenje je da je najefikasnija mera uvođenje vanrednog stanja i zabrane kretanja, ali se trudimo da ovaj put imamo drugačiji pristup jer je ovo borba koja će trajati dugo“, poručuje premijerka.

 

 

 

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga