Najmlađi osnovci ipak naredne nedelje idu u školu

Podeli:

Najmlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, ipak naredne nedelje idu u školu. To je odlučeno na sastanku medicinskog dela Kriznog štaba i premijerke Ane Brnabić.
 
Na sastanku je, piše „Blic“, dogovoreno da je ovo generalna odluka ali je lokalnim štabovima ostavljena mogućnost da u skladu sa epidemiološkom situacijom u svom mestu ili regionu donesu i drugačiju odluku.
 
Medicinski deo Kriznog štaba je, nakon argumenata „političkog dela“, izmenio svoj stav. Zahtev da se mere ne odnose na najmlađe đake, podneli su premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić. 
 
Mere Štaba za osnovce od petog do osmog i za srednje škole ostaju i dalje na snazi – oni nastavu pohađaju onlajn.
 
Na poslednjoj sednici Štaba u punom sastavu početkom nedelje, zahtev medicinskog dela je bio da svi đaci pređu na onlajn nastavu. Lekari su, predlažući set mera koji je sada na snazi, a to je zaključavanje do nedelje, zahtevali da i najmlađi osnovci već ove nedelje ne idu u školu.
 
„Politički“ deo Štaba bio je protiv, a potom i zahtevao da se prelazak na onlajn makar odloži za narednu nedelju, jer roditelji moraju da se pripreme ko će čuvati decu, podseća „Blic“.
 
Međutim, premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić razgovarali su juče i sagledali sve probleme koje povlači ovakva mera. Odlučili su da se od medicinskog dela Štaba zatraži da se „zaklučavanje“ ne odnosi na đake od prvog do četvrtog jer ne samo što su isuviše mali da bi ostajali sami kod kuće već je učenje od kuće za veći deo porodica nepremostiv problem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autor: Blic

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga