Najavljene posebne aktivnosti saobraćajne policije

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri nezgode sa povređenim licima i dve nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta procenjuje se na oko 304.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilo, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohol, neustupanja prvenstva prolaza, nepropisne radnje vozilom i nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdata su 102 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač – ostala isključenja i 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 5 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Posebne aktivnosti saobraćajne policije biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga