Najavljena akcija policije, četvoro ljudi teže povređeno

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica je teže povređeno, a šest lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 562.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom, nedržanja potrebnog odstojanja,  nepropisne radnje vozilom i vožnja pod uticajem alkohola.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 76 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova. Jedan vozač isključen je zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga