Na „crnoj listi“ zbog nelegalnog rada firme iz Zrenjanina

Podeli:

Od 5. septembra, kada je Ministarstvo za rad objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u kojima su zatečeni radnici „na crno“ ili su inspektori u njima utvrdili različite nepravilnosti, lista se proširila na gotovo dve hiljade (1.836) preduzeća, ali i pojedinaca koji su obavljali poslove mimo zakona.
U „zapisnik“ su ušle firme iz Subotice, Sombora, Zrenjanina, zatim Novog Sada, Smedereva, Beograda i Šapca, Vranja, Niša, Bora, Tutina, Bujanovca, a koje nisu prijavile zaposlene, nisu registrovane u APR-u ili su pak u njima utvrđene nepravilnosti u poslovanju.
Doneta su rešenja o zatvaranju, pokrenuti su prekršajni postupci, naloženo je prijavljivanje radnika, a velikom broju preduzeća je zabranjen dalji rad dok se ne registruju u Agenciji za privredne registre.
Na spisku Ministarstva nalazi se veći broj frizerskih i kozmetičarskih salona, auto-perionica, trgovina, kafića, ali i građevinskih radnika koji su sami radili „na crno“, zatim, uličnih prodavaca, fizičkih radnika, prodavaca na nelegalnim tezgama…
Na spisku su i taksisti, auto-mehaničari, prodavci ogreva, neprijavljeni pekari, ali i krojačice, nelegalne drvoseče, mesari…
Autor: Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga