MUP Zrenjanin: Tokom proteklog vikenda pet saobraćajnih nezgoda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, tri nezgode sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je teže povređeno, a 6 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 370.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – 2, neprilagođene brzine kretanja vozilom – 2 i nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdat je 161 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključenao 30 vozača, od toga, 6 vozača – ostala isključenja, 5 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog što nije upisano u jedinstveni registar vozila i 5 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Foto: pexels.com

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga