MUP raspisao konkurs za upis 224 učenika Srednju školu unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici

Podeli:

Konkurs za upis 224 učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici za školsku 2024/2025. godinu

Konkurs traje od 05.02. do 26.02. (ponedeljak) 2024. godine.

Škola obavlja delatnost u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja, a učenici Srednje škole unutrašnjih poslova se školuju za obrazovni profil policajac, u trajanju od četiri godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova učenicima upisanim u Školu obezbeđuje smeštaj i ishranu u internatu, udžbenike, školski pribor, odeću, obuću i drugu opremu neophodnu za boravak u Školi.

Prijavu na Konkurs roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata podnosi na obrascu prijave (obrazac i sve informacije se mogu dobiti u najbližoj policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.ssup.edu.rs), uz ostalu dokumentaciju, neposredno u SŠUP (Sremska Kamenica, ul. Železnička br. 22) ili u policijskoj stanici, po mestu prebivališta kandidata u roku od 20 dana od dana objavljivanja konkursa.

Uslovi konkursa

Pravo učešća na konkursu ima kandidat koji ispunjava sledeće uslove:

1) ima državljanstvo Republike Srbije;

2) ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs za upis u školu;

3) ima manje od 17 godina počev od 1. septembra školske godine u kojoj upisuje prvi razred škole (kandidati koji su rođeni posle 31. avgusta 2007. godine);

4) da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, odnosno da mu nije izrečena vaspitna mera ili kazna maloletničkog zatvora;

5) da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti i bezbednosne uslove, za sticanje obrazovanja.

Kandidat koji je završio osnovno obrazovanje i vaspitanje ili jedan od poslednja dva razreda osnovnog obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu ili koji je u Republici Srbiji završio stranu školu ili jedan od poslednja dva razreda osnovnog obrazovanja i vaspitanja u stranoj školi, upisuje se u školu preko broja određenog za upis učenika, posle priznavanja strane školske isprave koje se vrši na osnovu zakona koji uređuje nacionalni okvir kvalifikacija Republike Srbije. Kandidat koji je završio sedmi razred u inostranstvu ili stranoj školi u Republici Srbiji, a osmi razred je završio u Republici Srbiji, obavlja završni ispit i upisuje se u školu preko broja određenog za upis, posle priznavanja strane školske isprave koje se vrši na osnovu zakona koji uređuje nacionalni okvir kvalifikacija Republike Srbije. Pravo na upis preko broja određenog za upis, kandidat iz prethodna dva stava, ostvaruje ukoliko je zadovoljio utvrđene kriterijume za izbor kandidata i ispunio sve uslove za upis u školu, u skladu sa konkursom, posle čega se upisuje neposredno u školi, na osnovu posebne odluke komisije. Roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata iz prethodna tri stava podnosi pismeni zahtev Ministarstvu prosvete, u kome iskazuje najmanje pet opredeljenja za upis kandidata preko broja određenog za upis učenika.

Postupak izbora kandidata sprovodi Komisija za izbor kandidata za učenike Srednje škole unutrašnjih poslova (u daljem tekstu: Komisija).

Način podnošenja prijave i potrebna dokumentacija

Prijavu na Konkurs roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata podnosi na obrascu prijave (obrazac se može dobiti u policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.ssup.edu.rs), uz ostalu dokumentaciju, neposredno u SŠUP (Sremska Kamenica, ul. Železnička br. 22) ili u policijskoj stanici, po mestu prebivališta kandidata u roku od 20 dana od dana objavljivanja konkursa. Roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata uz prijavu prilaže:

1) original izvoda iz matične knjige rođenih za kandidata;

2) original Uverenja o državljanstvu Republike Srbije, ne starije od šest meseci za kandidata;

3) original Uverenja o prebivalištu za kandidata;

4) original Uverenja nadležnog suda (Višeg suda) da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, odnosno da mu nije izrečena vaspitna mera ili kazna maloletničkog zatvora, ne starije od šest meseci;

5) izvod iz zdravstvenog kartona za kandidata (obrazac se može dobiti u policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.ssup.edu.rs);

6) popunjen Upitnik o kandidatu (obrazac se može dobiti u policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.ssup.edu.rs).

Preporuka je da dokumenta o kojima organ vodi službene evidencije (uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje suda i uverenje o prebivalištu) roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata dostavi sam u cilju efikasnijeg sprovođenja postupka.

Adresa škole:

Srednja škola unutrašnjih poslova

Sremska Kamenica, ul. Železnička 22.

telefon: 021/461-099

www.ssup.edu.rs

selekcija@ssup.edu.rs

KONKURS TRAJE OD 05.02. (PONEDELjAK) DO 26.02. (PONEDELjAK) 2024. GODINE. Prijemni ispit traje tri dana, u zavisnosti od rezultata ostvarenih prvog, odnosno drugog dana.

Prijemni ispit se prvog dana sastoji od opšteg lekarskog pregleda i provere bazičnomotoričkog statusa i realizuje se u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, Železnička, broj 22, Sremska Kamenica.

Kandidati koji, prvog dana, prođu sve prethodne segmente prijemnog ispita u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici drugog dana prijemnog ispita će biti upućeni na proveru psihološkog statusa (psihološki test i psihološki intervju), koja će se obavljati u prostorijama Kriminalističko-policijskog univerziteta, Cara Dušana, broj 196, Beograd-Zemun. Kandidati koji prođu proveru psihološkog statusa, trećeg dana prijemnog ispita će biti upućeni na specijalističke lekarske preglede, u Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Durmitorska, broj 9, Beograd.

Svi pregledi su eliminacionog karaktera, a obuhvataju pregled kod sledećih specijalista:

  1. oftalmolog,
  2. fizijatar,
  3. psihijatar,
  4. ORL,
  5. funkcionalna dijagnostika (laboratorija sa PAS-om, EKG, audiometrija),
  6. pregled i zaključak specijaliste medicine rada.

Cena pregleda iznosi 7.050,00 dinara

Opširnije možete pročitati na sajtu www.ssup.edu.rs.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga