Mobilni mamograf u Zrenjaninu

Podeli:

  • Grand kafa poručuje „Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“ i poziva sve dame u Zrenjaninu da zakažu besplatan mamografski pregled –

U okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled“, koju Grand kafa sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92, od ponedeljka, 13. juna 2022. godine, mobilni mamograf biće postavljen u Zrenjaninu.

Dame iz Zrenjanina i okoline mogu zakazati svoj besplatni pregled svakog radnog dana od 8 do 14 časova, pozivom na broj telefona: 064/83 43 696. Mobilni mamograf biće postavljen u bolničkom krugu Opšte bolnice Zrenjanin (ulica Bolnička) do sredine jula.

Preventivni mamografski pregled preporučuje se svim ženama iznad 45 godina, kao i ženama od 40-e godine koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke (majka, baka, sestra…).

Uz poruku „Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“, Grand kafa zajedno sa partnerima, nastavlja borbu protiv najčešćeg malignog tumora kod žena – raka dojke i podseća na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja.  Tokom narednih meseci, mobilni mamograf biće postavljen i u drugim gradovima Srbije, kako bi se što većem broju žena omogućilo da urade ovaj značajan pregled i sačuvaju sebe i svoje zdravlje.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga