Mlekoprodukt na manifestaciji „Ukusi Francuske“ u Srbiji

Podeli:

Zrenjaninska kompanija Mlekoprodukt učestvovaće u programu petog izdanja “Ukusa Francuske”, 21. marta u restoranu “Salaš kod stare dunje” u Zrenjaninu. Pored Zrenjanina, ovoj manifestaciji pridružiće se još 15 restorana iz Beograda.

Mlekoprodukt je inače jedini proizvođač sira koji će se predstaviti na ovoj prestižnoj manifestaciji i partner “Ukusa Francuske”.

Duh Francuske doneće novi sirevi u listićima brenda Ile De France – Baldaran, namenjen za toplu upotrebu, Ementaler pod nazivom Normantal i prepoznatljivi Bri.

Budući da je Francuska čuvena po delikatesima od sira, kompanija Mlekoprodukt trpezu će upotpuniti tradicionalnim Caprice des Dieux koji vodi poreklo iz davne 1956. godine, mekanim Saint Agur sa plavim plemenitim plesnima, le Rustique kamemberom, sirnim namazom Tartare, kao i kozjim sirom Chavroux . Pored svih “Francuza” na meniju će biti i nezaobilazni domaći polutvrdi sir Biser Trapist Selekta od ovčijeg i kravljeg mleka, koji je izašao iz fabrike u Zrenjaninu.

“Kada kažete Francuska kuhinja, glavna asocijacija je uvek sir. Kompanija Mlekoprodukt već treći put učestvuje na manifestaciji “Ukusi Francuske”, a ove godine ćemo ljubiteljima gastronomije ove zemlje predstaviti nove sireve brenda Ile de France koji su sada dostupni i na našem tržištu. Na ovaj način želimo da približimo fancusku kuhinju u pravom smislu te reči, uz serviranje Ementalera, Bria, kozjeg sira i ćuvenih delikatesa proizvedenih baš u ovoj zemlji”, rekla je Bojana Momčilov, direktorka komunikacija u kompaniji Mlekoprodukt i dodala: “Pozivamo sve ljubitelje francuskog sira i gastronomije da dođu tokom održavanja ove manifestacije u restoran „Salaš kod stare dunje“ u Zrenjaninu 21. marta, kada će moći da uživaju u selekciji odabranih francuskih sireva iz naše ponude, ali i najkvalitetnijeg domaćeg trapista”.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga