Ministarstvo prosvete objavilo kalendar smotri i takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola – tri republička takmičenja i u našem gradu

Podeli:

Prema kalendaru takmičenja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Ministarstva prosvete za školsku 2022/2023. godinu, u našem gradu biće održana tri značajna takmičenja na republičkom nivou. 

U Poljoprivrednoj školi, 17. i 18. marta, biće održano Republičko takmičenje učenika iz oblasti poljoprivrede i hortikulture, a u organizaciji Udruženja srednjih škola područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

U organizaciji Udruženja medicinskih škola, u Medicinskoj školi, 28. i 29. aprila biće održano Republičko takmičenje iz zdravstvene nege, koje inače okupi više od 200 učenika.

Početkom avgusta, tačnije od 5. do 9. avgusta, biće organizovano republičko takmičenje “Male olimpijske igre”, na kom učestvuju učenice i učenici od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

Tim povodom, nedavno je, u organizaciji Saveza za školski sport grada Zrenjanina i Udruženja zrenjaninskih učitelja, u Osnovnoj školi “Dr Jovan Cvijić” održana stručna tribina za učitelje i učiteljice sa teritorije grada Zrenjanina pod nazivom “Male olimpijske igre”. Cilj tribine je aktivno učešće učenika i učenica mlađeg školskog uzrasta na opštinskom takmičenju u Malim olimpijskim igrama.

Dolazak dece iz cele Srbije na ova takmičenja, uglavnom u pratnji roditelja ili nastavnika, predstavlja i lepu priliku za promociju grada Zrenjanina i njegovih potencijala i mogućnosti za organizaciju različitih događaja, što je u ovom slučaju prepoznalo i Ministarstvo prosvete i ukazalo poverenje našem gradu da bude domaćin tri republička takmičenja. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga