Mesečna pomoć za nezaposlene majke u Vojvodini

Podeli:

15 000 dinara mesečno za nezaposlene majke u Vojvodini

Nezaposlene majke u Vojvodini, za treće ili četvrto dete, od 1. januara 2019. godine ostvaruju pravo na materinski dodatak u iznosu 15.000 dinara mesečno, stoji u saopštenju Pokrajinske vlade, a prenosi novosadski Dnevnik.

Ovo je nova populaciona mera kojom Pokrajinska vlada proširuje obim podrške za treće dete.

Pravo na materinski dodatak ostvaruje nezaposlena majka, koja je, počev od 1. jula 2018. godine, rodila treće ili četvrto dete.

Sredstva za ovu namenu planirana su u visini 270 miliona dinara, na bazi procene da će u 2019. godini ovo pravo na teritoriji AP Vojvodine ostvariti oko 1.500 nezaposlenih majki koje rode treće ili četvrto dete.

Kompenzuje li ovo prošlogodišnje ukidanje novčane pomoći za treće dete?

Podsetimo, Pokrajinska vlada obustavila je isplatu novčane pomoći porodicama u kojima se rodilo treće dete odlukom koja je je doneta 18. jula prošle godine.

Tada su majke u Vojvodini  za rođenje trećeg deteta ostale uskraćene za pomoć od pokrajine i primale samo republički roditeljski dodatak.

Naime, porodice u Vojvodini ostvarivale su pravo na novčanu pomoć za treće dete u iznosu od 12.000 dinara, i to 24 meseca, tj. do napunjene dve godine života.

Pomoć samo nezaposlenim majkama

Do 18. jula prošle godine, sve majke u Vojvodini su dobijale novčanu pomoć u iznosu od 12 000 dinara za treće dete, tokom prve dve godine detetovog života. Sada, samo nezaposlene majke biće u poziciji da ostvare pravo na materijalnu pomoć u iznosu od 15 000 dinara mesečno

Izvor:bebac.com

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga