Međunarodni dan sporta, 6. april: Zrenjanin trči i ove godine, objavljeni termini tri najveća događaja

Podeli:

Zrenjanin će trčati i ove godine, na nekoliko velikih manifestacija te vrste u našem gradu, a termini onih na kojima najmasovnije uzimaju učešće naši sugrađani i njihovi gosti objavljeni su danas: treći Zrenjaninski maraton održaće se 28. maja, sedmi Zrenjaninski polumaraton startuje 1. oktobra, dok će treće izdanje Ulične trke u Ečki biti na programu 28. oktobra. 

Organizatori sva tri događaja bili su danas gosti gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, povodom 6. aprila, Međunarodnog dana sporta. Prijemu su prisustvovali i čelnici Sportskog saveza grada – Vukosava Đapić Atanacković i saveza za školski sport grada Zrenjanina i AP Vojvodine – Kristina Bačić i Jovan Lekić

Gradonačelnik je poručio organizatorima trka da mogu da očekuju podršku grada i ovoga puta, te izrazio očekivanja da će i ove godine manifestacije obeležiti masovnost i pozitivna energija. Podsetio je da se, uz ove trke, održavaju još i “Trka za srećnije detinjstvo” i “Dan pešačenja”, tako da sve uzrasne kategorije sugrađana mogu da odaberu mesto i način bavljenja nekom fizičkom aktivnošću. U prethodne dve godine, pet zvaničnih manifestacija okupljalo je ukupno više od četiri hiljade učesnika.  

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 23. avgusta 2013. godine usvojila rezoluciju kojom je 6. april proglašen za Međunarodni dan sporta. Ovaj datum ustanovljen je u znak sećanja na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini, 1896. godine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga