Marko Milošev se bori da ozdravi, potrebna mu je naša pomoć

Podeli:

Pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za našeg sugrađanina Marka Miloševa (1996).

Marko je prvi put operisan 24. februara 2015. godine kada mu je uspostavljena dijagnoza St pos excsionem melanomatis reg cruris sin. PH nalaz je ukazao da je reč o malignoj bolesti. Učinjena je ekscizija nevusa koje je bio prisutan od rođenja i počeo da menja boju. Od samog početka lečenje je rađeno na VMA u Beogradu. U periodu od 2015. do 2019. godine, Marko je imao deset operacija i nisu sve bile u totalnoj anesteziji.

Od samog starta je Marko bio svestan da ga čeka velika borba sa teškom bolešću. Po prirodi je veliki borac i sve ove godine bio je samouveren da će uspeti da pobedi bolest, za sve to je potrebno čovek da bude psihički pripremljen i pun pozitivne energije da bi mogao da savlada ovu opaku bolest.

Nakon prve operacije rađeni su skeneri, ultra zvukovi, laboratorija i svi nalazi su bili dobri. Kroz ceo proces analize su bile u redu, do pred poslednju operaciju, gde je uočena promena u limfnom čvoru u levoj preponi. Dana 30. jula 2019. godine je učinjena FNA čvora u levom ingviniumu, nalaz citologije ukazuje na sekundarni depozit melanoma. Detektovana je V600 mutacija BRAF gena.

Za Markov stepen bolesti jedina opcija bila je lečenje hirurškim putem, pošto nije bilo striktno da moraju da se preduzimaju ozbiljnije mere, jer je bolest na vreme otkrivena. Imao je veliku podršku svoje porodice i prijatelja koji su bili non-stop uz njega i davali mu snagu da bude sve jači, kako bi pobedio.

Nakon poslednje operacije, konzilijum je doneo odluku da je potrebno razmotriti mogućnost započinjanja preventivne adjuvantne imunoonkoloske terapije koja je veoma skupa i ne nalazi se na listi lekova koji se izdaju na teret osnovnog osiguranja RFZO za ovu indikaciju. Reč je o leku OPDIVO koji bi Marko primao dvanaest meseci, na svake četiri nedelje. Reč je o leku koji je jedan on najsavremenijih lekova koji postoje i ima veliku efikasnost, jer mu može pomoći da potpuno neutrališe bolest koja ga je mučila proteklih godina.
Neophodno je skoro prikupiti 8 miliona dinara, jer lek po terapiji košta 646.000 dinara. Njega treba da prima 12 meseci na svake 4 nedelje.

Pomozimo Marku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 757 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human757 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006108-58

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004316.0
IBAN: RS35160005400004316015
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

PROJEKAT SUFINANSIRAO GRAD ZRENJANIN
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga