Manji budžet AP Vojvodine, Zrenjanin ostaje bez sredstava za realizaciju velikog projekta

Podeli:

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović istakao je da je u protekla dva meseca pala privredna aktivnost i da je bilo neophodno korigovati pokrajinski budžet. On će biti umanjen za 4,2 milijarde dinara odnosno 5,4 procenta.

Igor Mirović je rekao da će započete investicije biti nastavljene, osim četiri projekta za koja nije do početka maja ni započeta procedura.

Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga u Novom Sadu, uređenju fasada u Subotici, rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

„To su četiri grada koja imaju dovoljno sopstvenih sredstava da ovaj posao mogu preuzeti na sebe“, dodao je Mirović i istakao da u oblasti zdravstva neće biti nikakvih ušteda kao i da se nije odustalo ni od jedne mere socijalne zaštite.

Najviše su umanjena sredstva namenjena realizaciji investicija preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u iznosu od 1.217 miliona dinara. Oni koji najviše troše pretrpeće i korekcije.

Mirović je naglasio da će mikro i malim preduzećima preko Razvojnog Fonda Vojvodine biti usmerena kreditna linija pod veoma povoljniim uslovima.

Uoči zasedanja pokrajinske skupštine, Mirović je zahvalio svim građanima AP Vojvodine na disciplini i odgovornosti što je, kako je rekao, dovelo do veoma dobrog rezultata u borbi protiv virusa kovid 19.

„Zahvaljujući ponašanju građana i poštovanju mera koje je donela Vlada Republike Srbije i radu svih zdravstvenih radnika, KCV, Instituta za javno zdravlje Vojvodine i svih drugih regionalnih bolnica, Vojvodina je u ovoj epidemiološkoj krizi napravila veliki rezultat“, rekao je Mirović.

Do sada je testirano više od 17.000 osoba, od kojih je 787 bilo pozitivno. „Kada uporedite ove podatke sa podacima drugih pokrajina i regija koje imaju oko 2 miliona stanovnika, videćete naše rezultate“, naglasio je Mirović.

Prema njegovim rečima, i sistem socijalne zaštite u APV pokazao je veliku odgovornost i profesionalizam kako bi se sačuvali oni koji su bili najugroženiji u ovoj pandemiji.

 

 

 

 

 

Izvor:rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga