Mali virtuoz na harmonici

Podeli:

Muzički talenti se rađaju, dok se samo  u jednom segmentu njihove umetničke profilacije i stvaraju. Očigledno je  David Halas iz Belog Blata u toj  prvoj kategoriji, jer do sada praktično nije bio uključen u muzičko-školski obrazovni sistem, a  već  je na svom  prvom nastupu ostvario značajan uspeh i reziltat!  On je tek učenik prvog razreda niže muzičke škole „ Josif Marinković“ u Zrenjaninu u klasi profesora Zoltana Mezeia, instrument harmonika.

david halas

Svojim talentom skrenuo je pažnju na sebe , tako da je odmah i uvršten u takmičenje  u Bečeju,  gde na „4. Međunarodnom takmičenju harmonike“ osvaja II mesto.  Iza toga sledi i odlazak u Lazarevac, na „ 11. Susret mladih harmonikaša“,  na kom se okitio takođe srebrnom medaljom.

david halas 3

To je , za tako kratko vreme i za njegove godine ( tek ima 8 godina) , izuzetan uspeh. Sada valja taj talenat usmeravati i „ brusiti“, svakako i stvoriti povoljne uslove za školovanje i nastupe. David je i dobar đak OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Belom Blatu i  učiteljica Danijela Hromčik  ima samo reči hvale za njega. Poželimo mu dobar muzički put i neka mu život bude pevljiv , praćen veselim zvucima njegove harmonike. S obzirom da je tek počeo da svira ovaj instrument, pred njim su sigurno mnogobrojni uspesi.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga