On je, gostujući večeras na TV Pink, istakao da će svi punoletni građani koji žele da im država uplati po 100 evra o tome moći da se izjasne telefonom jer, kako je istakao, prethodnih dana je čuo da mnogi ne žele tu pomoć.

– Mi ćemo sutra na sednici Vlade usvojiti rebalans budžeta koji će uključiti sve ove ekonomske mere i već prve nedelje maja kreće isplata minimalaca – naglasio je ministar finansija.

Prma njegovim rečima, Srbija je gledala da se bori za svako radno mesto i da pomogne malim preduzećima kojima je pomoć potrebna.

– Ceo svet se suočava sa najvećom ekonomskom krizom ikada, mi smo izašli sa jakim, snažnim i sveoobuhvatnim merama podršci privredi – rekao je Mali.

On je kazao da je Srbija u roku od 12 dana izašla sa merama podrške našoj privredi, i to sa 600,8 milijardi dinara, što je polovina našeg godišnjeg budžeta.

– Samo šest zemalja izašlo sa takvim velikim merama, samo SAD, Kina, Francuska, Nemačka, Velika Britanija možda još neka zemlja i Srbija – rekao je on.

Prema njegovim rečima, država je zbog ekonomske snage mogla da preuzme teret krize.

– Ne bi bilo šanse za te mere da nismo sproveli i reforme, da imamo snagu da sa 5,1 milijarde evra podržimo našu ekonomiju da prebrodi ovu krizu, rekao je Mali.

On je poručio privrednicima da očekuje od njih da pomoć iskoriste.

– A onda ćemo zajedno, polako, kako se granice budu otvarale, kako se privreda bude kretala da vidimo da li negde možemo još da pomognemo, poručio je Mali.

Prema njegovim rečima, mere su zajednički donete, uz „jedinstvo i solidarnost“ koje je potrebno sada izvući iz sebe.

Mali je rekao da se u SAD i drugim zemljama govori o tome da ekonomija što pre mora da se otvori, te da je potrebno, da atletskim rečnikom rečeno, „uđemo u pucanj“.

– Da budemo spremni ovim merama i da u pucanj krenemo i što pre krenemo da trčimo, ocenio je ministar finansija.

Kako je naveo, već strane firme iz Francuske i Nemačke zovu da pitaju kada će privreda početi sa radom u Srbiji zbog firmi koje ovde rade za njih.

Mali je kazao da je mera pomoći građanima dobra, jer će se svakako vratiti u privredu Srbije.