Ljubinko Karadžić nastavlja da pomaže ugroženim porodicama

Podeli:

Porodicu Zvonimira Ničića iz Lapljeg Sela, kojoj je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izgrađen porodični dom, a nakon uručenja ključeva od strane zamenika direktora Vladine kancelarije, gospodina Dušana Kozareva obećan i nameštaj, danas je posetio predsednik Privremenog organa skupštine Grada Priština sa sedištem u Gračanici Ljubinko Karadžić sa saradnicima.


Snežana Ničić istakla je da su do nedavno živeli u staroj kući punoj vlage, a da danas zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju imaju i novu kuću i novi nameštaj.
“Zahvalni smo institucijama države Srbije, što su nam izgradili novu kuću, i ne samo izgradili, već i opremili nameštajem. Sada imamo normalne uslove za život. Školujemo troje dece, od socijale i dečijeg dodatka. Bez pomoći Srbije, nikad ne bi izgradili kuću, a deca bi i dalje živela u staroj i oronuloj, sa strepnjom, kad će se srušiti”, rekla je Zvonimirova supruga Snežana.
Predsednik PO Priština Ljubinko Karadžić kaže da mu je drago da ova porodica živi u mnogo boljim uslovima i mnogo kvalitetnijim životom.
“Utoliko mi je draže što je zahvaljujući poseti zamenika Kancelarije za KiM Dušana Kozareva, prilikom dodele ključeva od kuće, ovoj porodici obezbeđen i nov nameštaj. Sada konačno imaju normalne uslove za život i za ostanak na ovim prostorima, ” istakao je Karadžić.
Karadžić je danas posetio i Marinu Savić iz Suvog Dola, koja sa rođakom živi u Lapljem Selu. Korisnik je socijalne pomoći, od čega veći deo novca izdvaja za lekove.
U Gračanici su obišli jednu od najugroženijih romskih porodica. Albert Dželjadinović je samohrani otac. Živi sa ćerkicom i roditeljima. Jedina prinadležnost im je socijalna pomoć, od čega veći deo novca ide za lečenje majke. Žive u staroj i trošnoj kući koja prokišnjava, i njemu je kako kaže, najpotrebniji građevinski materijal. Majstor je i sam bi sa ocem gradio porodični dom.
Dejanu Miciću iz Kišnice, potrebno je dodatno uložiti sredstva u proširenje porodičnog doma. Živi sa suprugom, roditeljima i dvoje dece. Jedno od dece je sa posebnim potrebama i treba joj stvoriti uslove za lakši i bezbedniji život.
Privremeni organ Grada Prištine je ovoj porodici pomogao oko nabavke dela građevinskog materijala, ali je potrebno uložiti dodatna sredstva u izgradnji pristupnih staza, adaptacije i zamene stolarije, adekvatne za nesmetano kretanje kolicima. Kako je rečeno, institucije države Srbije će nakon obilaska ove porodice, učiniti sve, da se uslovi za život porodice Micić u mnogome poboljšaju.
U Novom Badovcu su predstavnici Privremenog organa Grada Prištine posetili petočlanu porodicu Aleksandra Markovića i četvoročlanu porodicu Aleksandra Stošića.
Aleksandar Marković je diplomirani mašinski inženjer drumskog saobraćaja. Živi sa suprugom i troje dece od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Radio je kao profesor u osnovnoj školi, ali, ubrzo je ostao bez posla. Kako je rekao, najpotrebniji je posao, za njega ili suprugu.
Aleksandar Stošić je raseljeno lice iz Uroševca. Sa suprugom i dvoje dece živi kao podstanar od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Nezaposleni su i jedino što očekuju, jeste krov nad glavom. Konkurisali su kod privremenih prištinskih institucija, gde očekuju pozitivan odgovor.
Prilikom posete, predsednik i članovi Privremenog organa Grada Prištine porodicama socijalno ugrožene kagegorije, uručili su pakete životnih namirnica a mališanima novogodišnje paketiće.


Izvor,foto: rtg.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga