Letnji turnir u malom fudbalu ponovo na Bagljašu okuplja ljubitelje tog sporta – start na Vidovdan, 28. juna

Podeli:

Tradicionalni Letnji turnir u malom fudbalu, koji se duže od dve decenije održava na otvorenom terenu OŠ “Petar Petrović Njegoš” u naselju Bagljaš, startuje na Vidovdan, 28. juna. Datum finala još nije poznat i zavisiće od broja prijavljenih ekipa i rasporeda utakmica – najavili su danas organizatori i pozvali sve zainteresovane ekipe da se prijave, a publiku da u što većem broju prisustvuje mečevima.


Tim povodom, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik Fudbalskog saveza grada Saša Santovac i potpredsednici FS grada Zrenjanina Darko Tošić i Branislav Pandurov. Organizator turnira je Fudbalski savez grada, uz podršku Grada Zrenjanina. Saša Santovac podseća da je ovaj turnir uvek privlačio mnogo ekipa i publiku i da su na njemu nastupali i pojedini reprezentativni igrači i članovi velikih klubova.

„Pozivam sve da ovo leto provedemo uz mali fudbal na Bagljašu. Dobra organizacija, nagradni fond identičan onom na Zimskom turniru, atraktivnost igranja pred velikim brojem gledalaca koji uživaju u svakom potezu, sve su to razlozi zbog kojih se na ovaj turnir prijavljuju ne samo ekipe iz Zrenjanina i sa teritorije srednjeg Banata, već i iz drugih sredina“ – istakao je Santovac i naglasio da je želja organizatora da se na ovom turniru zadrže i unaprede svi dobri elementi sa Zimskog turnira.

Potpredsednik FSG Zrenjanin Darko Tošić izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja duga i uspešna tradicija organizovanja Letnjeg turnira i rekao da su pripreme za ovaj turnir počele, praktično, odmah po završetku Zimskog turnira. Izneo je i podatke o kategorijama igrača za turnir, kao i o kotizacijama i nagradnom fondu.
„U kategoriji seniora (igrači rođeni 2004. godine i stariji), kategorizacija za učešće je 10.000 dinara po ekipi, a zadržavaju se i kategorije juniora i pionira. Juniori se dele u dve kategorije, uz pomeranje za po jedno godište u odnosu na Zimski turnir – u prvoj kategoriji 2005/06. godište i u drugoj 2007/08. godište, dok će pioniri biti 2009. godište i mlađi. Kotizacije su za juniorske ekipe 5.000 dinara, a pionirske 3.000 dinara – rekao je Tošić i dodao da je u konkurenciji seniora, osim pehara, nagrada za prvo mesto 300.000 dinara, za drugo 150.000 dinara i za treće 50.000 dinara.
Prijave za turnir otvorene su već od ovog trenutka na broj telefona 064-1464984″ – objasnio je Darko Tošić.

Branislav Pandurov je govorio o propozicijama turnira i naglasio da nema velikih razlika u odnosu na Zimski turnir.
„Vraćaju se mali, odnosno rukometni golovi 3h2 metra, igra se opet sa 5+1 igrača, trajanje utakmica je dva puta po 15 minuta i eventualno ćemo primeniti pravilo da se polufinalne i utakmice za prvo i treće mesto igraju dva puta po dvadeset minuta“ – rekao je Pandurov.

Utakmice će se igrati u večernjim terminima, s tim što će dnevni program otvarati pioniri i juniori, oko 18 časova, dok će seniori nastupati posle 20 časova, ali će tačni termini umnogome zavisiti od broja prijavljenih ekipa u pojedinim kategorijama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga