Lako do željene težine

Podeli:

Žene su stalno opsednute svojom težinom. Nikad nisu zadovoljne i uvek bi želele nešto da menjaju na svom telu. Naravno, plus kilogrami su uvek krivi za sve. Farmerice su pretesne, a haljine uvek pokazuju stomak. Rešite se ovih problema sa sledećim savetima.

Pica

Savet I: Ishrana

Kao što znamo ili barem slutimo, ishrana je kriva uglavnom za sve. Prestanite da jedete začinjeno masno meso sa hlebom i krompirom. Ova kombinacija je najgora! Umesto toga pokušajte da jedete pileće belo meso sa svežom salatom. Izbegavajte testeninu i hleb, peciva, pizze i špagette. Znamo, da je to najukusnije, međutim, isto toliko škodi Vašem izgledu. Za doručak i večeru jedite pahuljice sa mlekom ili jogurtom, voće ili sveže povrće. Za užinu Vam preporučujemo zdrave grickalice poput oraha, kikirikija (neslani), suvog voća i slično. Ako smo već kod grickalica da razjasnimo: one su najveći neprijatelji, izbacite ih iz ishrane! Znači, zaboravite čips, smoki, ribice i kojekakve perece. Umesto toga Vam možemo preporučiti kokice. One su zdrave i pored toga dobre za varenje. Ukoliko ih ne volite, u bio radnjama ćete moći da izaberete nešto ukusno, ali zdravo. Potražite pomoć od prodavca. I stigli smo i do slatkiša… svi ga obožavamo! Mogu se pronaći u najrazličitijim oblicima: čokolade, čokoladice, keksevi, eurokrem, bombone, torte i kolači. Svi znamo da oni sadrže najviše šećera i drugih zaslađivača, boja i veštačkih sastojaka. Obavezno ih izbacite iz upotrebe!

Jedite u umerenim količinama i više puta dnevno, barem pet puta. Izbegavajte obroke u kasnim večernjim satima, a doručak nikad nemojte preskočiti!

čaj

Pijte puno tečnosti, 2l vode na dan. Pored toga možete konzumirati i biljne čajeve koji imaju veliku ulogu u probavnom sistemu jednog čoveka. Takođe možete svaki dan da jedete supice.

Savet II: Loše navike

Spadate u red onih ljudi koji stalno pokušavaju da se oslobode cigara ili alkohola? Evo još jedan uzrok koji dovodi do raznih bolesti. Ostavite cigare i pokušajte zdravo da se hranite. Verujemo da je teško, ali ipak pokušajte zbog sebe, ali i zbog zdravlja Vaše okoline. Što se tiče alkohola, možda niste znali, ali veoma goji. Izbegavajte svakidašnju konzumaciju, pogotovo u velikim količinama.

trčanje

Savet III: Sport

Rekreativni sport zna u mnogome da poboljša Vašu poziciju ukoliko želite da smršate. Ljubitelji grupnih igara će lako da se snađe u društvu koji redovno ide na fudbal ili košarku. Za starije osobe preporučujemo šetnju, trčanje ili vožnju biciklom. Za one koje misle da nemaju dovoljnu motivaciju, neka uplate članarinu u neki fitnes centar.

Živite zdravo i srećno!

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga