Kupljene još četiri seoske kuće u Perlezu, Lazarevu i Stajićevu – na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu do sada kupljeno ukupno 46 u 14 naseljenih mesta

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas u Gradskoj kući ugovore o dodeli seoskih kuća za četiri porodice na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije.

Zahvaljujući tome novi dom u Lazarevu imaće porodice Govedarica i Jelić, a porodice Kuručki i Boc useliće se u kuće u Perlezu, odnosno u  Stajićevu.

Gradonačelnik je ukazao da je, zajedno sa ove četiri, do sada kroz ovaj program kupljeno 46 kuća u 14 naseljenih mesta sa teritoriji našeg grada. 
Čestitajući novim vlasnicima gradonačelnik im je poželeo lep, udoban i uspešan život i u razgovoru s njima ukazao da lokalna samouprava na čijem je čelu sprovodi aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje uslova za život u selima.

Miodrag Kuručki iz Perleza kaže da će mu useljenje u tu kuću sa velikom okućnicom mnogo značiti budući se bavi stočarstvom, a da je plac površine 16 ari. 

Inače, u prethodne dve godine, koliko traje akcija Ministarstva za brigu o selu, u seoskim sredinama Grada Zrenjanina kupljeno je 46 kuća u 14 naseljenih mesta – Belom Blatu, Melencima, Perlezu, Tomaševcu, Banatskom Despotovcu, Elemiru, Aradcu, kao i u Orlovatu, Stajićevu, Lazarevu, Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga