Krizni štab sutra odlučuje- Ko uđe u Srbiju ide u karantin?

Podeli:

Sednica Republičkog kriznog štaba za borbu protiv virusa Covid-19 zakazana je za sutra, 1. decembra u 15 časova, a primarna tema sastanka biće prisustvo novog soja.

Kako prenose Novosti, medicinski deo Kriznog štaba insistiraće da se za putnike iz svih zemalja u kojima je potvrđen soj omikron uvede kućni karantin. Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ dostavljen je spisak zemalja u kojima je do sada registrovano prisustvo  omikron soja. Na ovom neslavnom spisku trenutno se nalazi 7 sedam južnoafričkih zemalja – Južnoafrička Republika, Bocvana, Zimbabve, Namibija, Lesoto, Mozambik i Malavi, a trenutno se razmatra kako će inspekcija na aerodromima ili graničnim prelazima raditi nadzor: da li će se sprovoditi PCR testiranje ili će se putnici obavezno upućivati na 14-dnevni kućni karantin.

Takođe, prema navodima pojedinih medija, medicinski deo Kriznog štaba će na sutrašnjoj sednici tražiti i da kovid porpusnice važe već od 18h, kao i da se njihova upotreba proširi i na druge objekte.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga