Krizni štab za borbu protiv koronavirusa na današnoj sednici odlučio je da za Novu godinu, odnosno 31. decembra i 1. januara, kafići i restorani i uopšte ugostiteljski objekti, mogu da rade do 18 časova, a sve ostalo do 20 časova, prenosi „Blic“.

Dosadašnje mere se, osim za ta dva dana, produžavaju se do 11. januara.

To znači da 29. i 30. decembra sve može da radi do 20 časova, kao i od 2. do 11. januara.

Odluke Štaba treba da budu usvojene u Vladi Srbije, a sednica je zakazana za sutra.

RTS prenosi da je pres konferencija Štaba zakazana za sutra u 15 sati, a na njoj će biti predstavljene detaljne odluke sa današnjeg zasedanja ovog vladinog tela.

Podsetimo, sednica je prvobitno najavljena za danas, pa je onda rečeo da će biti u utorak, a onda je ipak odlučeno da se članovi sastanu danas. Za sutra je zakazana sednica Vlade Srbije na kojoj bi trebalo da budu usvojene one mere koji Štab danas predloži.

Poslednje sednice Kriznog štaba pokazuju da dolazi do sve većeg razmimoilaženja između stavova medicinskog i ekonomsko-političkog dela, a lekari, koji su striktno protiv popuštanja, čak su najavili i da će protestovati ukoliko bude dozvoljeno organizovanje novogodišnjih proslava.

Smatraju da bi to dovelo do drastično većeg broja zaraženih oko Božića i novog talas sredinom sledećeg meseca. S druge strane, ekonomsko-politički deo upozorava na to da i ekonomija mora da se održi.