Košarkašice Srbije u Zrenjaninu savladale Rusiju

Podeli:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Zrenjaninu selekciju Rusije sa 77:63 u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva. Naredni meč protiv Belgije je šansa da se izbori plasman u četvrtfinale takmičenja.

Srbija je upisala dve pobede u dva meča i obezbedila plasman u osminu finala turnira.

Poput meča sa Belorusijom, utakmica sa Ruskinjama bila je takođe neizvesna, sa dosta borbe i rezultatskih klackalica.

Srbija je u prvom poluvremenu uspela da stekne osetniju prednost, zadržavši Rusiju na po 16 poena po četvrtini, dok je sa druge strane ubacila 20 i 21 poen. 

Treća četvrtina u potpunosti pripala je protivniku naše selekcije, koja je promenom odbrane u zonsku, uspela da nadoknadi zaostatak, a potom i preuzme vođstvo.

Ipak energičan start od devet vezanih poena u poslednjoj četvrtini doneo je preokret momentuma i rezultata u korist Srbije.

Do kraja meča Ruskinje su uspevale u naletima da se rezultatski približe, ali je šut sa distance uspeo da odbije te nalete i reši pitanje pobednika. 

Sonja Petrović bila je junakinja prvog, a Ana Dabović preuzela je tu ulogu u drugom meču Srbije na turniru.

Ana je imala ogroman učinak u drugom meču, pošto je bila sjajna i u odbrani i u napadu, razigravala saigračice i bila aktivna u skoku. 

Meč je završila sa 16 poena, sedam skokova i osam asistencija. Pomoć u poenima pravile su joj Butulija sa 15 i Milić sa 14.

U redovima Rusije istakle su se Šilova sa 11 i Belijakova sa devet poena.

Srbija je izborila plasman u osminu finala, a eventualnom pobedom protiv Belgije u narednom meču bi izborila direktan prolaz u četvrtfinale turnira.

Foto:kss.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga