Kontinuirani uspon turizma u Zrenjaninu

Podeli:

Broj noćenja u Zrenjaninu i sjajan podatak čak 33% više stranaca

Zrenjanin beleži značajan rast broja noćenja turista!

Turistička organizacija grada Zrenjanina sa zadovoljstvom objavljuje rezultate porasta broja noćenja, koji svedoče i o kontinuiranom porastu turističkog prometa, uz sve veće interesovanje domaćih, a naročito stranih turista.

18% više turista u odnosu na isti period protekle godine

U periodu od januara do avgusta 2024. godine, zabeleženo je ukupno 58.739 noćenja, što predstavlja impresivan rast od 18,9% u odnosu na isti period 2023. godine, kada je broj noćenja iznosio 49.316. Posebno je izražen porast broja stranih turista za 33,7%, dok je domaći turizam porastao za 5,6%. Imajući u vidu da je tokom 2023. godine zabeležen apsolutni rekord posete turista u Zrenjaninu od 80.772 ostvarenih noćenja, jasno je da se radi o kontinuiranom rastu, te tako i ovi podaci dobijaju na još većem značaju,

Zvanični podaci potvrđuju – Zrenjanin je sve traženija destinacija!

Ovi rezultati su plod predanog rada i pažljivog prikupljanja prijava noćenja iz svih smeštajnih kapaciteta u gradu, što potvrđuje da Zrenjanin zauzima sve istaknutije mesto na turističkoj mapi Srbije.

Smeštajni kapaciteti popunjeni tokom najvećih događaja!

Direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina, Sanja Petrović, naglašava:

„Ove godine Zrenjanin je privukao značajan broj posetilaca, posebno tokom velikih manifestacija kao što su Dani piva i Banatski festival vina. Ovi događaji tradicionalno okupljaju veliki broj turista, a tokom njihovog trajanja, svi smeštajni kapaciteti u našem gradu su bili popunjeni do poslednjeg mesta. Takođe, uvek se traži “krevet više” tokom sportskih nadmetanja, čiji je naš grad često domaćin.”

default

Gastronomski i sportski turizam – Zrenjanin nudi za svakoga ponešto!

Pored ovih manifestacija, Zrenjanin se ističe i bogatim gastronomskim događajima poput Kobasicijade u Belom Blatu i Čvarkijade u Mužlji, koje privlače ljubitelje domaćih specijaliteta iz cele zemlje.

Kupalište Peskara ovog leta hit na društvenim mrežama

Zrenjaninska Peskara, kao jedno od, kako su brojni portali preneli najlepših kupališta u Srbiji, ovog leta je bila omiljeno mesto za osveženje. Snimak iz drona na društvenim mrežama premašio je nekoliko stotina hiljada pregleda.

default

Rastu broja turista doprinele su i sportske manifestacije, maratoni, sportska takmičenja i sportski kampovi i privukli turiste koji su u gradu boravili po nekoliko dana.

Slave sela takođe doprinose porastu turista.

Protekli period bio je izuzetno dinamičan, svako naseljeno mesto sa ponosom je privlačilo posetioce u svoj kraj bogatim programom prigodnim za sve uzraste i atraktivnim muzičkim izvođačima tokom večernjih časova. Ovaj segment turističke ponude našeg regiona takođe je značajno doprineo impresivnom rastu broja turista, kako domaćih tako i turista Srpske dijaspore.

Titula Prestonice kulture donosi nove perspektive!

Predstojeća godina obećava još veći razvoj turizma u Zrenjaninu. Kao buduća Prestonica kulture za 2025. godinu, grad će privući ljubitelje kulturnih sadržaja iz svih krajeva.

Planiramo da dodatno razvijemo kongresni turizam i posvetimo posebnu pažnju banjskom turizmu, kako bi lekovito blato Banje Rusande postalo atraktivno i posetiocima iz Evropske unije.

Auto-put Beograd–Zrenjanin–Novi Sad jasno je da će uvećati turistički promet i do 100%

Jedan od ključnih faktora za ovaj rast je izgradnja auto-puta koji će značajno olakšati pristup gradu, skratiti put do velikih emitivnih centara, ali i značajno ubrzati tranfer do aerodroma.

Gotovo svi gradovi koji dobiju auto put beleže 100% rast turističkih prihoda istog momenta.

Informacija o izgradnji auto puta je dodatno povećala interesovanje investitora za izgradnju novih smeštajnih kapaciteta u Zrenjaninu, što nas izuzetno hrabri.

Izgradnjom ovakve saobraćajnice očekujemo brojne turiste iz Evropske unije. Naravno moraćemo dodatno da unapredimo ponudu, ali na dobrom smo putu.

Zrenjanin – grad najboljih domaćina.

Turistička organizacija grada Zrenjanina nastaviće sa promocijom grada kao nezaobilazne destinacije za sve ljubitelje manifestacija, prirode i kulture. Sa ponosom očekujemo nove turističku sezonu i radujemo se svakom novom posetiocu.

default

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga