Koncert učenika Muzičke škole “ Josif Marinković“

Podeli:

Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina svojim brojnim nastupima već decenijama obogaćuje kulturnu scenu našeg grada. Nastupaju u različitim prostorima: u Narodnom pozorištu, Narodnom muzeju, Kristalnoj dvorani, u verskim objektima, na otvorenoj sceni, na gradskim trgovima, ali najčešće nastupaju u Kulturnom centru našeg grada.
Učenici Srednje muzičke škole okupljeni u Učeničkom parlamentu poslednjih nekoliko godina pokazuju inicijativu u organizaciji i realizaciji raznih školskih dešavanja, ali i događaja koji prevazilaze školske okvire, čime svakako razvijaju preduzetnički duh i organizatorske sposobnosti, pored talenta za muziku koji već poseduju. O talentu ovih mladih ljudi svedoče brojne osvojene nagrade sa najznačajnijih muzičkih takmičenja u zemlji i inostranstvu.
U martu 2022. godine, Učenički parlament Muzičke škole organizovao je donatorski koncert u Kulturnom centru, članovi su sami kreirali program, a sve sa ciljem da prikupe novac za zamenu dotrajalih drvenih klupa u školskom dvorištu. U toj nameri su uspeli – tokom letnjeg raspusta su zamenjene drvene daske, čime je ulepšan prostor ispred škole. U oktobru 2022. takođe su organizovali koncert učenika škole sa gostima, koji je bio veoma uspešan.
„Parlamentarci“ su pripremili još jedan koncert, koji će biti održan u sredu, 8. februara 2023. godine u 19 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Koncert je zamišljen kao kolaž različitih muzičkih žanrova – biće tu kako klasične, tako i etno, džeza, narodne muzike, a u goste su pozvani i članovi pevačke grupe KUD iz Mokrina i Gradski dečji hor Kulturnog centra.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga