Koncert Lorana Prokopića

Podeli:

U okviru letnje manifestacije “Banatska bajka” u ponedeljak, 24. jula u Gradskoj bašti,  u 21 sat,  održaće se koncert Lorana Prokopića. Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo jedno  veče  posvećeno domaćoj i francuskoj šansoni u interpretaciji poznatog šansonjera Lorana Prokopića koji će izvoditi posebno odabrane pesme najvećih imena francuske šansone Edit Pjaf, Žak Brel, Žorž Brasans, Leo Fere, Šarl Aznavur, Žorž Mustaki, Šarl Trene, Žilber Beko kao i pesme dve izuzetne ličnosti našeg šansonjerskog neba Dragana Stojnića i Arsena Dedića.
Zašto Loranovi koncerti dugo ostaju u srcu i pamćenju publike? Zašto ih publika doživljava kao «hranu za dušu », i dodaje da je bilo « čarobno », « jedinstveno », « neponovljivo »… To znaju i potvrđuju svi koji su bili na bar jednom njegovom nastupu. Za vas koji još niste prisustvovali njegovim koncertima ili nastupima, za odgovor na ovo pitanje najbolje je da dođete i nahranite svoju dušu i doživite čaroliju uživo!

Biografija:
Loran Prokopić je rođen u Parizu gde poslednjih godina nastupa u najstarijem kabareu na Monmartru, u čuvenom “Au Lapin Agile” koji odoleva svim izazovima još od davne 1860.godine. U Srbiji je održao pedesetak  koncerata od kojih se izdvajaju koncert posvećen Draganu Stojniću 2013.godine u Beogradu (Dvorana Doma sindikata) i Novom Sadu (SNP), koncert posvećen Edit Pjaf 2015.godine u KC Novi Sad, koncert posvećen Žaku Brelu 2018. godine u Novom Sadu (Sinagoga), Novom Bečeju i Zrenjaninu, koncerti posvećeni Žorž Brasansu 2016. godine u Novom Sadu (KC Novi Sad) i 2022. godine u (KS Svilara) kao i dva koncerta u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu…

Ulaz je slobodan.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga