Koncert Drink Or Die, Šaht u KC Zrenjanina

Podeli:

U Kulturnom centru Zrenjanina od 22. jula do 19. avgusta posetioce očekuju  rokenrol svirke. Ove godine  nastupi rokenrol bendova organizuju se  pod nazivom ZROK Fest. Predviđeno je da svake subote u Amfiteatru Kulturnog centra od 22 sata nastupi određeni broj bendova. Ovogodišnji koncept organizovanja, nastupi i predstavljanja zrenjaninskih i gostujućih muzičara (bendova), pregled (muzičkih) aktuelnosti, izvođenje bendovskih hitova obogaćuje muzičku ponudu  ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima u okviru ovog letnjeg zrenjaninskog  rokenrol festa koji iznova sadržajno usmerava pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac.

Bend je nastao u pobuni protiv sistema, korupcije, lošeg društva u zemlji i naravno ljubavi prema pank muzici, leta 2002. godine. dok su prva okljupljanja bila 2000-te godine. Tadašnji sastav su činili: Malba (vokal) Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj).
Sviramo punk-oi-hardcore muziku, te je s početka rad benda bio uglavnom orijentisan na obrade  poznatih pesama (cover), sa ponekom autorskom, dok su se probe održavale u skladu sa mogućnostima benda da bi se vremenom pridružio još jedan vokal, Miroslav Sporin.
Kroz bend je prošlo dosta gitarista dok se nije oformila konačna ekipa, koju sada čine: Vladimir Malbaški i Miroslav Sporin (vokali), Dejan Janečka (bubanj), Marko Kecman (bas), Lazar Sporin (gitara).
Može se reći da bend iza sebe ima 20 godina rada i to kako samostalnih svirki, velikih koncerata tako i učešća na raznim festivalima. Snimljena su dva studijska albuma (Govore mi i Pohlepa) jedan EP kao i nekoliko singlova, dok je u fazi pripreme I treći album.

Beogradski ulični pankeri Šaht neprestano su aktivni od 1989. godine. Do sada su objavili šest studijskih i četiri koncertna albuma i odsvirali su nekoliko stotina koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Velikoj Britaniji. Karakterišu ih beskompromisna brza pank muzika, antisistemski tekstovi i horsko refrensko navijačko pevanje. Na svojim živim nastupima ne štede ni sebe ni publiku.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga