Kompanija “Lukoil” donirala sportske rekvizite vrtiću “Crvenkapa” – mališani da steknu naviku da se bave sportom i fizičkim aktivnostima

Podeli:

Kompanija “Lukoil Srbija” obeležava 30 godina postojanja i tim povodom u sedam lokalnih zajednica u Srbiji realizuje donacije u vidu opremanja sportskih igrališta i nabavke sportskih rekvizita za mališane u predškolskim ustanovama. Zrenjanin je jedan od gradova u kojima kompanija posluje i danas je svečanost organizovana u dečjem vrtiću “Crvenkapa”. U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, direktorke za personal kompanije “Lukoil Srbija” Ane Janković, načelnice Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelene Dragić i članica Ženskog odbojkaškog kluba “Klek”, oprema i rekviziti za košarku, odbojku, mali fudbal i fizičko vežbanje predati su Predškolskoj ustanovi Zrenjanin i deci koja će ih koristiti.

 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura čestitao je jubilej kompaniji “Lukoil Srbija”, zahvalio na donaciji i ispoljenoj društvenoj odgovornosti. Pozvao je i ostale kompanije koje uspešno posluju u našem gradu i koje gaje odnos solidarnosti prema javnim ustanovama, da pođu ovim primerom, a Grad Zrenjanin svima će biti partner u tome. 
– Ovakva donacija, u vidu sportskih terena i rekvizita, u potpunosti se uklapa u agendu Zrenjanina kao “Evropskog grada sporta” ove godine i doprineće da mališani u jednom od najvećih vrtića u gradu, u najvećem gradskom naselju, steknu naviku da se redovno bave sportom i neguju zdrave stilove života. Sport stvara dobre ljude, dobri ljudi razvijaju dalje grad – istakao je gradonačelnik i dodao da Grad Zrenjanin rebalansom budžeta planira da poveća stavku za održavanje dečjih igrališta u gradu, ali i da realizuje neke inicijative potekle od skupština stanara u zgradama, da oni sami održavaju pojedina igrališta.
– To je takođe vrsta partnerskog odnosa, kojim želimo da izgradimo poverenje s našim stambenim zajednicama, jer je nemoguće adekvatno održavati i servisirati velik broj igrališta, naročito u periodu kada se ona intenzivno koriste, od proleća do kasne jeseni – rekao je još gradonačelnik.
 
 
 
 
Direktorka za personal “Lukoil Srbija” Ana Janković istakla je i trogodišnju uspešnu saradnju kompanije s Odbojkaškim savezom Srbije, i u tom smislu prisustvo na današnjoj svečanosti predstavnika ŽOK “Klek” – mladih odbojkašica i trenera prvog tima i koordinatora za mlađe kategorije Danijele Kijac Vulović.
– Danas vrtiću “Crvenkapa” predajemo dvorišni mobilijar, kao i sprave za igru i razonodu dece i želimo da naša deca odrastaju u zdravoj i čistoj sredini, a njihov razvoj, naravno, treba da bude potpomognut i sportom. Zato su ovde i devojčice iz ženskog odbojkaškog kluba “Klek”, koje su učinile da današnji događaj dobije i sportsku dimenziju – kazala je Ana Janković
 
 
 
 
Goste je, u ime Predškolske ustanove Zrenjanin, pozdravio direktor Vladimir Petrović, naglasivši da se iz vrtića “Crvenkapa” danas šalje lepa slika, i da će sportski rekviziti i sprave doprineti lepšem i kvalitetnijem vaspitno-obrazovnom radu. Istakao je odličnu saradnju s Gradom Zrenjaninom, ali i pozvao druge kompanije da se pridruže “Lukoilu”, jer je svaka pomoć dobrodošla i biće na najbolji mogući način iskorišćena, i sve što se uradi, opremi ili renovira u vrtićima ostaje našoj deci. Dodao je i da je u toku upis u vrtiće Predškolske ustanove, i da će se u avgustu znati tačno brojčano stanje i raspored dece u vrtićima za narednu godinu. U ovoj školskoj godini, u dvadeset objekata PU Zrenjanin upisano je preko 2.200 dece, ali ih u ovom trenutku, pre svega zbog epidemiološke situacije, u vrtićima redovno boravi nešto više od 1300.   

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga