Karavan Banatske bajke u nedelju u Lazarevu

Podeli:

„Karavan Banatske bajke“, kultuno zabavna manifestacija će biti održana u nedelju 30.jula u Lazarevu. Predviđeno je da počne u 18h na prostoru košarkaškog terena. U programu učestvuju: KUD „Zavičaj“ Lazarevo, Matija Matić, recitator, Iva Jelić koja će nešto otpevati, Biljana Minić, pesnikinja i guslar Saša Radović. Biće dodeljene i zahvalnice sportistkinjama Dunji Sikimi za atletičarku koja je proglašena za najbolju u Vojvodini u kategoriji mlađih juniorki u 2022.godini i Dunji Rajić, karatistkinji KK „Zadrugar“ Lazarevo i juniorskoj reprezentativki Srbije i prvakinji Evrope za 2023.godinu u kategoriji do 66 kg. za juniore. Zahvalnice ce biti uručene i Nenadu Neškoviću, košarkaškom treneru svih kategorija u klubu i đaku generacije Marti Bašić i Miladinu Šaroviću.

U toku programa posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa radom raznih udruženja i pojedinaca iz Lazareva. Na štandovim će biti izložene rukotvorine i predstavljeno lokalno preduzetništvo.

„Karavan Banatske bajke“ organizuje MZ „Lazarevo“ u okviru Slave sela Ognjene Marije u saradnji sa Kulturnim centrom, IP Media 023 i Turističkom organizacijom grada. Pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

Slava sela je od petka 28.jula do nedelje 30.jula i obuhvata sportske aktivnosti, košarkaške,fudbalske i šahovske, vatromet, žurku na otvorenom sa nastupom muzičara Ilije Bogdanovića, takmičenje u kuvanju riblje čorbe i pokazne vežbe vatrogasnog društva.

Svetu liturgiju u nedelju u 9h u Hramu Ognjene Marije služiće episkop banatski g. Nikanor. Tehničku podršku obeležavanju praznika dao je Kulturni centar Zrenjanina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga