Kako izgleda ispravan račun za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“?

Podeli:

U toku je slanje koverata za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Pravila igre su već dobro poznata, u kovertu spakovati deset fiskalnih računa ili slipova čija pojedinačna vrednost nije manja od 100 dinara, međutim, ukoliko ti isečci ne sadrže potrebne podatke, koverta će biti nevažeća.

Predstavnik NALED-a Ivan Radak naglašava da je na svakom fiskalnom računu potrebno da stoji PIB, naziv trgovca, naziv kupljenog proizvoda, cena, datum koji nije stariji od 1. septembra i fiskalni logo na dnu računa.

„Vrlo je bitno da građani obrate pažnju, jer se dešava da na fiskalnom računu umesto naziva onoga što kupujete stoje reči „roba“ ili „proizvod“ ili da umesto cene piše da ste kupili 100 nečega po dinar. Ti fiskalni računi se neće važiti, jer je to neispravan fiskalni račun“, objasnio je Radak za Tanjug.

Vrlo je bitno, ističe, da na računu piše da li je kupljen sok, hleb, mleko i njihova cena.

Kod slipa je potrebno da stoji, kaže Radak, takođe, naziv trgovca, datum koji nije stariji od 1. septembra, iznos, da je transakcija odobrena i četiri poslednja broja kartice.

Radak dodaje da u jednoj koverti nije neophodno da budu slipovi samo sa jedne kartice, već se mogu naći i slipovi plaćeni drugim karticama.

Apeluje na građane i da obrate pažnju na račune koje dobijaju u pojedinim ugostiteljskim objektima, jer se dešava, kaže, da građani dobiju nešto što liči na fiskalni račun, a reč je zapravo o međuračunu ili predračunu.

Takođe, Radak ukazuje da se u ovoj nagradnoj igri ne mogu naći isečci sa bankomata ili putarina.

Ukoliko se nekome „potkrade“ veći broj računa ili slipova, odnosno više od 10, Radak naglašava da ta koverta neće biti diskvalifikovana.

„Pravila kažu da je potrebno najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova, međutim ukoliko je neko poslao više računa ili slipova, ili 10 računa a potkrao mu se neki slip, i te koverte će biti važeće“, kaže Radak.

Ističe da je interesovanje za nagradnu igru premašilo sva očekivanja i dodaje da će se na gomili za prvo izvlačenje, 21. novembra, najverovatnije naći više od milion koverata.

 

 

 

 

 

 

Izvor:Tanjug

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga