Kako da investirate u sigurniju budućnost

Podeli:

Štednja kroz investiranje u osiguranje je sve popularnija alternativa dosadašnjoj klasičnoj štednji. Korisnici su sve vreme osigurani, a ovaj vid štednje je dugoročni plan, budući da se ugovara na period od najmanje tri godine

societe-generale-proglasena-za-najbolju-banku-u-srbiji

Mešovito životno osiguranje ili « endowment » ponuda Sosijete ženeral banke namenjeno je korisnicima koji žele dugoročno da štede kako bi prikupili sredstva za neku svoju potrebu, bilo da je u pitanju školovanje dece, kupovina stana, dodatak penziji a koji u isto vreme žele da zaštite i obezbede svoje naslednike za slučaj nekih nepredviđenih okolnosti. Već posle uplate prve mesečne premije klijent je osiguran a njegovi naslednici, za nepredviđeni slučaj nesrećnih okolnosti po klijenta, dobijaju pun ugovoreni iznos bez obzira što ta sredstva još uvek nisu prikupljena. U slučaju da korisnik posle protoka ugovorenog roka želi da podigne novac, garantuje se isplata minimalne osigurane sume.

Ovaj  poseban oblik štednje kroz osiguranje, u okviru kog korisnici mogu da ugovore polisu štedno životnog osiguranja, je investicija sigurna koliko i oročeni depozit, jer korisnik sklapa ugovor sa osiguranjem Sosijete ženeral banke. Minimalni ugovoreni period je tri godine, ali u odnosu na oročenu štednju ovaj vid osiguranja donosi mnogo veći prinos za isti vremenski period. U okviru štednje uz životno osiguranje, klijenti su sve vreme osigurani a korisnici ove polise ne moraju istovremeno biti i klijenti banke, već ovaj proizvod mogu ugovoriti i svi zainteresovani za ovakav vid štednje.

Mešovito životno osiguranje pokriva sve rizike i nepredviđene životne okolnosti, u skladu sa opštim i posebnim uslovima osiguranja. Klijenti mogu sami da odluče koju će osiguranu sumu ugovoriti za slučaj da posle oročenog perioda žele da podignu novac.

Klijentima koji izaberu ovaj vid mešovitog životnog osiguranja garantuje se isplata minimalne osigurane sume posle protoka ugovorenog roka, sa mogućnošću eventualne isplate dodatnog iznosa u visini učešća u profit.

 

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga