Kad se studenti i profesori odevnog inženjerstva ujedine nastane savršena modna revija

Podeli:

U petak je prepunoj Velikoj Sali Kulturnog centra Zrenjanina održana modna revija studenata studijskog programa Odevnog inženjerstva Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

Studenti, zajedno sa nastavnicima došli su na ideju da organizju modnu reviju u godini jubileja Tehničkog fakulteta „Miahjlo Pupin“, povodom 50 godina postojanja.

Na reviji je prikazano blizu 50 modela.

U realizaciji modela, studentima su pružali smernice i pomoć nastavnici doc. dr Marije Pešić, doc. dr Inete Nemeša i doc. dr Nadiie Bukhonke a najveće zasluge i ovaj put i angažovanje u realizaciji modela pružila im je saradnica u nastavi Valentina Bozoki.

Revija studenata sastojala se iz tri dela.

U prvom delu prikazani su modeli koji su nastali redizajniranjem starih farmerica, jakni i drugih odevnih predmeta od džinsa. U drugom delu prikazani su modularni odevni predmeti. U trećem delu modene revije prikazani su unikatni modeli, kreacije naših studenata koji su kao temu inspiracije imali geometriju.

Poruka revije bila je vezana za održivost i zaštitu životne sredine ali je prikazano i to kako jedan modni komad možemo nositi na više načina.

Izvor fotografija: Foto klub CD13 Bojan Topalović

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga