Još 60.000 vaučera za odmor u Srbiji, danas konačna odluka

Podeli:

Od početka godine podeljeno je svih 100.000 vaučera koji sa 5.000 dinara subvencionišu odmor na nekoj od domaćih destinacija. Vlada će danas razmotriti odobrenje dodatnih sredstava za novih 60.000 vaučera.

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević ističe da Vlada već šestu godinu zaredom podstiče razvoj domaćeg turizma kroz program vaučeri za odmor u Srbiji. Razgovor Dragane Biberović sa Miroslavom Kneževićem

„Na Sajmu turizma veliki popusti“

Danas počinje Sajam turizma, a Knežević kaže da će na marginama sajma biti održani brojni bilateralni susreti, a zakazan je i veliki broj poslovnih sastanaka.

„Ono što možemo reći našim građanima je da je ponuda zaista dobra, da mogu očekivati velike sajamske popuste i iskoristiti ovu priliku da rezervišu svoja letovanja“, rekao je Knežević.

Pozvao je i sve građane da predstojeće uskršnje i prvomajske praznike, kao i letnji odmor provedu u našoj zemlji.

Sajam turizma trajaće do 23 feruara.

„U prethodnih pet godina preko 380.000 naših građana je iskoristilo ovu mogućnost, a za 40 dana ove godine podelili smo i svih 100.000 vauera“, rekao je Knežević.

Naglasio je da će se danas na sednici Vlade razgovarati o tome, kao i da očekuje da će biti odobrena dodatna sredstva za novih 60.000 vaučera.

„Svakako da će to uticati na povećani turistički promet, pre svega kada je reč o domaćem turizmu, jer građani koji koriste vaučere se zadržavaju minimum pet dana na našim turističkim destinacijama“, navodi Knežević.

Ukazao je da su najpopularnije planine i banje.

„Ono što je suština da građani iz velikih gradova kao što su Beograd, Novi Sad, Niš ili Leksovac odlaze u naše banje i planine i tu koriste svoje slobodno vreme“, dodao je Knežević.

Kada je reč o otkazivanju aranžmana kineskih turista zbog koronavirusa, Knežević kaže da je to situacija koja je zadesila globalno tržište.

„Radimo na tome i sprovodimo brojne aktivnosti kako bismo uspeli da savladamo taj izazov i da nadomestimo eventualne gubitke od strane kineskih turista“, rekao je Knežević.

Dodao je da smo prošle godine imali rast od 58 odsto kada je reč o noćenjima ruskih turista, preko 30 odsto kada je reč o noćenjima turista iz Turske, a tu je rast broja nemačkih turista. „Tako da ćemo se usmeriti na neka nova tržišta“, dodao je Knežević.

„Ono na čemu takođe radimo jeste uredba kojom ćemo nastaviti da podstičemo naše domaće turističke agencije koje organizovano dovode grupe stranih turista u našu zemlju. U pitanju su grupe od 15 i više stranih gostiju i na taj način ćemo njih dodatno stimulisati kako bismo doveli više stranaca u našu zemlju“, naglasio je Knežević.

Izvor:rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga