JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin: Završena prolećna akcija iznošenja kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica

Podeli:

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, završena je 21. aprila. godine. Organizovana je u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. U svakoj od njih, kontejneri zapremine 5m3 su bili postavljeni po dva dana, a ‘‘Čistoća’’ ih je praznila svakodnevno.

Akcija je dosta dobro protekla, jer su se građani organizovali i na vreme bili upoznati sa lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri, kao i kada je koja mesna zajednica na programu za postavku istih. Što se tiče pravilnog odlaganja kabastog, komunalnog otpada, uglavnom je bilo ispoštovano, mada se na nekim lokacijama mogao primetiti kabasti otpad pored postavljenih kontejnera. Cilj akcije bio je da se građani gradskih, mesnih zajednica oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut), da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i da primerenim odlaganjem otpada iz domaćinstva sprečimo stvaranje divljih deponija koje predstavljaju veliki problem i na taj način damo svoj doprinos zaštiti životne sredine, te očistimo svoje okruženje, učinimo da grad bude lepši, čistiji i zdraviji.

Tokom akcije, na gradsku deponiju dnevno se odnosilo između 35-45 m3 kabastog otpada. Što se tiče količine istog, evidentno je da raste iz godine u godinu, što je i za očekivati, jer je porasla i izgradnja novih stambenih objekata.

Građani mogu bez ikakvih troškova samostalno odložiti kabasti otpad na gradsku deponiju, svakog dana u periodu od 7-19h. Dodatne informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona 064/811-68-64.

Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada mogu se obratiti“Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad i da za tu uslugu plate po važećem cenovniku Preduzeća, koja iznosi 2.200,00 dinara sa PDV-om. Sve informacije mogu dobiti i putem telefona 023/523-640 i 023/522-350 (lokal 124), radnim danima u periodu od 7-15h.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin je po prvi put, u periodu od februara do 19. marta, sprovelo prolećnu akciju iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, u okviru koje su bila obuhvaćena 22 naseljena mesta. Na gradsku deponiju iz naseljenih mesta, tokom akcije, u proseku se odnosilo između 15-20 m3 kabastog otpada.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga