„JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin uređuje i ulepšava Zrenjanin

Podeli:

„JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, se trudi da nivo komunalne higijene bude što bolji u gradu, pa je shodno tome, nabavilo usisivače koji služe za uklanjanje pikavaca i drugog sitnog otpada sa javnih površina“, rekla je za RTV Santos Danijela Tančić, PR JKP „Čistoća i zelenilo“.


Početkom ove nedelje uređivane su zelene površine na dečijim igralištima na Gradnulici i Bagljašu, kod nadvožnjaka prema Beogradu, na Bulevaru Veljka Vlahovića, Trgu Dositeja Obradovića i naselju Ruže Šulman, u Banatskoj i Miletićevoj ulici, ispred Lidla i Vatrogasnog doma, na kružnom toku kod Avale, kao i cvetne leje u centru grada i dr. Takođe radilo se na orezivanju grana u Čokliget parku u neposrednoj blizini SUD-a, a započeto je hemisko tretiranje zelenih površina na grobljima radi sprečavanja nastajanja ambrozije i stvaranja alergenata.

Mini divlje deponije koje predstavljaju konstantan problem uklonjene su sa površina ispred ulaza kod Gradskog bazena, ulicama Laze Kostića i Strelišnoj, kao i na drugim lokacijama gde su bile.


Prvi utisak prilikom posete nekom gradu je najvažniji i nešto što se dugo pamti, kao i zeleni prostor kao integralni deo grada, imaju značajan uticaj na njegov identitet i jedinstvenost i sigurno cvetni aranžmani u obliku roda koji krase gradsku baštu, kao i cveće u gradskim lejama ne ostavljaju posetioce ravnodušnim.


RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga