JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin: Postavljeni kontejneri u vikend naselju u blizini Stajićeva

Podeli:

Stanovnici vikend naselja koje se nalazi u blizini naseljenog mesta Stajićevo imali su dugogodišnji problem sa odlaganjem kućnog komunalnog otpada.

Kako je u poslednjih nekoliko godina vikend naselje preraslo u naselje, porastom broja ljudi koji su se odlučili da tu žive, samim tim je rastao broj korisnika, kao i količina komunalnog otpada. Manjak kontejnera u ovom delu i nemogućnost prolaska kamiona kroz vikend naselje dovodio je do gomilanja otpada i stvaranja mini divljih deponija.

S obzirom da divlje deponije predstavljaju jedan od najvećih rizika po životnu sredinu i zdravlje ljudi, kao i to da se povećao broj stanovnika ovog naselja, JKP ‘‘Čistoća i zelenilo’’ Zrenjanin, postavilo je tri nova kontejnera za odlaganje komunalnog otpada na toj lokaciji.

Jedna od osnovnih delatnosti Preduzeća je usluga iznošenja i deponovanja komunalnog otpada. Shodno tome želja nadležnih u „Čistoći“ je da i naseljena mesta, na teritoriji grada Zrenjanina, imaju dovoljan broj posuda za odlaganje otpada.

Postavljanjem novih kontejnera, biće poboljšan nivo komunalne higijene u samom naselju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga