Jedno lice smrtno stradalo, dva zadobila teške telesne povrede

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške telesne povrede, a sedam lica je lakše povrđeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 791.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom, neustupanja prvenstva prolaza  i neobezbeđivanja putničkog vozila.
Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 87 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1.20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 9 vozila, od toga 6 vozila zbog tehničke neispravnosti, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, kao i iznošenje blata na kolovoz, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga