Jedno lice je smrtno stradalo, jedno teže povređeno

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu, proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, jedno lice je teže povređeno, a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 580.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdata su 82 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 7 vozača, od toga 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja prolećnih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga