Jedna osoba zadobila teške telesne povrede

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice zadobilo je teške telesne povrede, a dva lica zadobila su lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 490.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom, nepropisne radnje vozilom, i vožnjom pod uticajem alkohola.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 36 učesnika u saobraćaju i izdato je 73 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 25 vozača, 16 zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 4 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, tri vozača isključena su zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 6 vozača zbog ostalih vrsta isključenja. Iz saobraćaja isključeno je ukupno 5 vozila, tri zbog isteka važnosti reg. nalepnice i dva neregistrovana vozila.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga