Jedna osoba poginula na banatskim putevima

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od kojih jedna sa poginulim licem i pet sa povređenim licima .

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je izgubilo život, jedno lice zadobilo je teške telesne povrede i šest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 250.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, ne ustupanja prvenstva prolaza –dve i ne držanje propisanog odstojanja između vozila.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 15 učesnika u saobraćaju i izdat0 je 150 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 2 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole. Iz saobraćaja isključeno je 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice nalepnice. Takođe jedno lice zadržano je u prostorijama PU Zrenjanin, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga