Jedna osoba podlegla povredama nakon saobraćajne nesreće

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

nesreća u Žitište
Arhiva

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teško povređeno, jedna osoba je zadobila lake telesne povrede a jedna osoba je podlegla povredama. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 240.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom i nepropisnog preticanja.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 11 učesnika u saobraćaju i izdato je 55 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1.20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, kao i iznošenje blata na kolovoz, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga