Javni poziv za finansijsku podršku privrednicima za novi model fiskalizacije

Podeli:

Ministarstvo privrede objavilo je danas javni poziv za podnošenje izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za uvođenje novog modela fiskalizacije.


Pravo na finansijsku podršku iz ovog programa može da ostvari samo obveznik kome je Poreska uprava dodelila jedistvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije. Ova stavka se odnosi, kako na stare obveznike koji su već u sistemu fiskalizacije, tako i za one nove koji prijave poslovni prostor i prostorije.


Finansijska podrška za stare obveznike iznosi 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za svaku prijavljenu fiskalnu kasu, dok će novi obveznici dobiti istu sumu po svakom prijavljenom poslovnom prostoru. Poreski obveznici koji nisu u sistemu PDV-a dobiće 20% više od navedene sume. Pravo na finansisjku podršku nemaju privredni subjekti koji su obuhvaćeni Spiskom korisnika javnih sredstava i obveznici fiskalizacije kojima je Poreska uprava rešenjem privremeno oduzela poreski identifikacioni broj (PIB).


Rok za podnošenje izjave počinje 15. oktobra i traje do 31. januara 2022. godine. Zainteresovani poreski obveznici izjavu o zainteresovanosti mogu da popune i na portalu portalu Poreske uprave https://www.purs.gov.rs/

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga